Activation error

I managed to install the web part, but get an error when trying to activate the feature for the site collection. The error from the Application logs:

 Insufficient SQL database permissions for user '' in database 'XX73_SharePoint_Config' on SQL Server instance 'xxx-sql1'. Additional error information from SQL Server is included below.

EXECUTE permission denied on object 'proc_putObject', database 'XX73_SharePoint_Config', schema 'dbo'.
EXECUTE permission denied on object 'proc_putDependency', database 'XX73_SharePoint_Config', schema 'dbo'.
EXECUTE permission denied on object 'proc_putDependency', database 'XX73_SharePoint_Config', schema 'dbo'.
EXECUTE permission denied on object 'proc_putDependency', database 'XX73_SharePoint_Config', schema 'dbo'.
EXECUTE permission denied on object 'proc_putDependency', database 'XX73_SharePoint_Config', schema 'dbo'.

 Any idea why?

           Lance

Have more questions? Submit a request

4 Comments

  • 0
    Avatar
    Matthew McBride

    Because stsadm is running in the context of the server admin, from the command window. When you activate it from the SharePoint UI, it's running in the context of either the end-user or the app pool, I'm not exactly sure which.  Does DataZoom have a feature receiver that makes changes to the web.config file?  This requires permissions to put_object in SQL.

  • 0
    Avatar
    Matthew McBride

    The Data Zoom Web Part does not perform any additional database operations beyond the standard SharePoint feature requirement. It would seem your application pool is missing some permissions. Can you activate other features?

    Jeremy Luerkens
    Manager, Software Production
    SharePoint Solutions
  • 0
    Avatar
    Matthew McBride

    Yes, I am able to activate other (standard) features. I am also able to activate the Data Zoom web part one one of our test SharePoint farms, but not the production. Does the account identity of app pool need any special database permissions or access?

  • 0
    Avatar
    Matthew McBride

    Thank you for your reply. I finally got it to work by activating it using STSADM. I'm still at a loss to explain why it doesn't work through the web, but it's probably something with my particular configuration and not a problem with the Data Zoom web part. Thanks again and thank you for the web part -- it looks very useful!

                Lance

Please sign in to leave a comment.